menu Főoldal

Kulcsár Hunor


Már gyerekkoromban magával ragadott a képalkotás világa, első fényképezőgépemet kisiskolás koromban kaptam a szüleimtől. Talán hét éves lehettem.

Mindig is szerettem túrázni, kirándulni, járni a természetet és az akkori fotógépemmel nagy érdeklődéssel dokumentáltam a tájakat, helyeket, eseményeket és lassan magával ragadott a fotózás világa, majd idővel a mozgóképek világa is. Aztán az érdeklődés szenvedéllyé alakult, ami mára már hivatássá vált.

2014 szeptemberében végzős középiskolás voltam, amikor a Sóvídék Televízió csapatába kerültem, mint külsős munkatárs. Megkedveltem a televíziózást, a média világát, így érettségi után még egy évet dolgoztam a szakmában és 2016 nyarán felvételiztem a kolozsvári BBTE Színház és Film karának Filmművészet és Média szakára, ahol 2019 nyarán lediplomáztam operatőrként. Az egyetemi évek alatt megszerettem a dokumentumfilmek és kisjátékfilmek készítését is.

Szeretem a kihívásokat, a pörgést, amit a mozgóképes világ nyújt, lencsén keresztül figyelni a világot, azt, hogy nem minden nap egyforma, azt, hogy időnként szélsőséges helyzetekben találom magam: volt, hogy autó tetejéről filmeztem frissen elkészült utat, volt, hogy háttal síelve, vagy lóháton filmeztem műsort, de volt olyan is, hogy versenypályán az autóktól pár méterre forgattam extrém helyzetben. Arra is volt példa, hogy vadvízi evezésen csónakból filmeztünk, megfordultam kamerával sörgyárban, zenekaroknál, vágóhídon, de a listát sokáig folytathatnám.

Egyetem után saját vállalkozást alapítottam. Jelenleg szabadúszóként tevékenykedem – műsorokat készítek a televíziónak külsős munkatársként, valamint számos más filmes projektben is feltűnik a nevem.

Szeretem a munkám, hobbinak tekintem, ami megélhetést nyújt és amivel nyomot hagyok ebben a világban.