menu Főoldal

Régiófigyelő


Ahogy a cím is jelzi, a műsor a teljes régió (Hargita, Maros, Kovászna, Kolozs, Brassó, Fehér megyék) kulturális életébe nyújt bepillantást, hangsúlyt fektetve a fontosabb tevékenységekre, eseményekre, illetve ünnepekre. Hétről hétre más-más településre látogatunk el, megörökítve a rendezvények legszebb pillanatait. Mutattunk már be gólyabált, nagykorúsítást, farsangot, fesztivált, szüreti bált, elsőáldozást, karácsonyi színdarabot és még sorolhatnánk. Az emberek mindig szívesen nézik meg azt, ami velük és közvetlen környezetükben történik. A Régiófigyelő éppen erre épül, megőrzi azokat az eseményeket, amelyek meghatározzák egy-egy közösség életét. 

Az adások az időtartamot tekintve rendszerint 25-29 percesek, viszont ha a téma megköveteli, akár két részt is felölelhetnek. Jellemzően interjúk, illetve narrációk színesítik a helyszínen készített felvételeket.

A műsor nagy népszerűségnek örvend a nézők körében. A célközönségét tekintve ez egy olyan műsor, amely kicsitől nagyig mindenki számára kikapcsolódást biztosít.

A Régiófigyelő című magazinműsor minden péntek délután a Híradót követően új adással várja a nézőket. Ha esetleg lemaradt róla, akkor szombat délelőtt, illetve vasárnap délután megtekintheti az ismétlést.