menu Főoldal
Hírek

V. Szakrális Maraton

Laura Siklódi | 2020-06-17

Június 20-án, szombaton V. alkalommal szervezik meg a Szakrális Maratont. A kerékpárosok, a szaladók és a túrázók több útvonalon haladtak. Marosvásárhelyről és Korondról is indul egy-egy csapat, idén is Mikháza lesz a cél.

A Szakrális Maraton azzal a szándékkal szerveződött meg 2016-ban első alkalommal Erdély több szakrális, kultikus, történelmi központja felé, hogy erősítse az elköteleződést az európai béke és a keresztény értékek mellett összekapcsolva a testi, lelki és szellemi megújulás ősi gondolatát, vallástól és nemzetiségtől függetlenül. A megmozduláshoz Sóvidékről is sokan csatlakoztak.

Korosztályt tekintve igen színes lesz a társaság, hiszen nem korhoz kötött a rendezvény.

A résztvevők többsége kerékpárral halad majd Mikháza fele. A Marosvásárhelyről érkezőknek 66 kilómétert, a Korondól érkezőknek pedig 42 kilométert kell megtenniük az oda-vissza vezető úton. Moldován László elmondta, akinek nincs kerékpára, kérésre biztosítanak. A rendezvény az Erdélyi Máriaút Egyesület jóvoltából valósul meg, melyet a Sóvidék Kistérségi Egyesület, valamint a korondi, parajdi és szovátai önkormányzatok is támogatnak.

 

Írta: Laura Siklódi