menu Főoldal
Hírek

Tevékeny önkormányzat Nyárádmagyarós községben

Laura Siklódi | 2020-05-04
Tevékeny önkormányzat Nyárádmagyarós községben

A koronavírus járvány ideje alatt sem tétlenkedik Nyárádmagyarós község Önkormányzata. Iskolákat, kultúrotthonokat és óvodát modernizálnak. Összesen kilenc projekt fut a Maros megyei községben, tudtuk meg Kacsó Antal polgármesterről. Ha ilyen ütemben haladnak a munkálatokkal, akkor nyár végére mindegyiket be tudják fejezni, mondta az elöljáró.

Nyárádmagyarós község Polgármesteri Hivatala kihasználva a járvány ügyi helyzetet, igyekszik pontot tenni a községben futó mind a kilenc beruházás végére. Nyárádmagyaróson iskolát és kultúrotthont modernizálnak, Torboszlóban művelődési házat és óvodát javítanak, Nyárádselyében szintén az oktatási tanintézményt szépítik. Mindezek mellett gázvezetési, urbanisztikai és erdőgazdálkodási projektre is szertett az önkormányzat, de a Bekecs-tető fele vezető keresztúttal is jól haladnak, tudtuk meg Kacsó Antalt polgármestertől.

A községvezető elmondta, a járványügyi helyzet lejártával nagy valószínűséggel pénzügyi megszorításokra számíthatnak az önkormányzatok, emiatt igyekeznek a legrövidebb időn belül befejezni a munkálatokat.

Az már biztos, hogy idén sem az óvodák, sem az iskolák nem fognak megnyitni, sőt nagy tömegű rendezvényeket sem lehet még egy jó ideig szervezni. Nyárádmagyarós község Önkormányzatának vezetősége ennek ellenére minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy júliusra, legkésőbb nyár végére befejezze az elkezdett beruházásokat.

Írta: Laura Siklódi