menu Főoldal
Hírek

Szépül Korond község

Laura Siklódi | 2020-05-20
Szépül Korond község

A koronavírus járvány sem akadályozza meg Korond Község Polgármesteri Hivatalát abban, hogy folytassa az elkezdett beruházásokat. Akárcsak a napközi óvoda megépítésével, úgy az útjavítási munkálatokkal is jól haladnak a Hargita megyei községben.

Jól haladnak Korondon, ami az új napközi megépítését illeti, az utóbbi hónapokban nagy előrehaladás történt a kivitelezésnél. Mint megtudtuk jelenleg a beltéri munkálatok zajlanak, ezt követi majd az udvarrendezés. Katona Mihály polgármester elmondta meg van elégedve az ütemtervvel. Számítások szerint novemberre el is készül az épület, amit majd át is adnak a községbeli gyerekeknek.

Egy másik fontos projekt is lázban tartja a Hargita megyei községet. Dolgoznak azon, hogy a Pálpatakát Varsággal összekötő 6,2 km-es erdei útra aszfalt kerüljön. Erről is beszámolt az elöljáró.

A korondi óvoda megépítésével egy régi álom válik valóra a községben, a munkálatokkal azonban akadtak néma nehézségek az évek során. Nem kell már sokat várni, ígéri az elöljáró, jól haladnak a kivitelezéssel, néhány hónapon belül pedig át is adják a kétszintes, modern, európai normáknak megfelelő tanintézményt, amelyben hat tanterem és külön konyharész is helyet kap majd.

Írta: Laura Siklódi