menu Főoldal
Hírek

Segítünk.Online

Laura Siklódi | 2020-04-22

Hargita Megye Tanácsa együttműködési megállapodást kötött Székelyudvarhelyen a Szőke László által kezdeményezett és megalkotott Segítünk.Online nevet viselő oldal kiterjesztésére. Ezen a felületen lehetőség van megszervezni az önkéntes segítők hálózatát, amelynek elsődleges célja a gondoskodás mindazokról, akiknek szükségük van erre.A nehéz időszakok mindig összekovácsolják a közösségeket, nincs ez másként most, járvány idején sem.

A koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet egyre több emberből előcsalogatja a szolidaritást, a lehetőségekhez mérten egyre többen segítenek embertársaikon. Erdély szerte számos akciót kezdeményeztek már, egyet Hargita Megye Tanácsa is felkarolt, hogy összekapcsolva a városokat, nagyobb területre is kiterjessze.Minden önkéntes felkerül egy térképre, amelyen már eleve jelölve vannak az akció érintettjei számára fontos helyek, illetve intézmények, ilyenek például a gyógyszertárak vagy az élelmiszer üzletek.

Ebben az időszakban nagyon fontos az egymásra figyelés, a gondoskodás, a jó szó, egy jó cselekedet azok számára akik most egymagukban nehezen tudják megoldani a napi gondjaikat, problémáikat.Hargita Megye Tanácsa arra kér mindenkit, hogy amennyiben lehetőségeik engedik támogassák bajba jutott embertársainkat és kórházainkat. Minden adományt szívesen vesznek, hisz ezekben a nehéz időkben égető szükség van az emberbaráti segítségre.
A természetbeni adományaikat, a Hargita Megyéért Egyesületen keresztül, a képernyőn látható e-mail címen jelenthetik be. Pénzbeli felajánlásaikat pedig, szintén az egyesületen keresztül, a következő bankszámlaszámokon tehetik meg, megjegyzésként a DonatieCovid kifejezést használva.

Írta: Laura Siklódi