menu Főoldal
Hírek

RMPSZ díjátadó Szovátán

Andrea Benedek | 2023-10-14

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége évente díjazza a különféle tantárgyversenyeken kiválóan szereplő, példás magatartású diákokat, valamint a több évtizedes oktató-nevelő munka elismeréseként kétévente Ezüstgyopár díjban részesíti azon pedagógusokat, akiknek munkásságuk, alkotásuk maradandó értéket teremtett. Idén 84 személyt tüntettek ki, 27 pedagógus kapta meg az Ezüstgyopár kitüntetést, 4 diák Kós Károly, szintén 4 diák Bolyai Farkas-díjat vett át, 49 tanuló Mákvirág-díjjal tért haza. Utóbbiak esetében az oklevél és érem mellett jutalomtáborozást is biztosít az RMPSZ.

Ahogy az utóbbi években lenni szokott, idén is a szovátai Teleki Oktatási és Módszertani Központot választották a szervezők a díjátadó ünnepség megtartására. Maros megyéből Pataki László és Szász Irén, Hargita megyéből Farkas Ágnes, Kovács Ágnes és Zsigmond Viola vette át az Ezüstgyopár díjat. A Brassó megyei díjazott Fülöp Károly lett.

A rendezvényen Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára is jelen volt. Beszédében elmondta, az anyanyelv és az anyanyelvi oktatás megmaradásunk, sikerünk záloga, éppen ezért a magyar kormány kiemelkedően fontos feladatának tekinti az anyanyelvi oktatás támogatását.

Írta: Andrea Benedek