menu Főoldal
Hírek

Premier előtti vetítések a Székelyföldi Legendáriumnál

Laura Siklódi | 2020-05-05
Premier előtti vetítések a Székelyföldi Legendáriumnál

Tavaly decemberben készült el a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozatának első évada. A székelyudvarhelyi rajzfilmstúdió működtetői a koronavírus járvány miatt úgy döntöttek, hogy az eredetileg júniusra tervezett premierbemutatót előrehozzák, minden héten levetítenek egy-egy részt a közel harminc mondát és legendát tartalmazó új idényből. Május 6-án, szerdán Szőr Manó krónikáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Eddig tíz részt készült el a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozatának első évadából. A közel harminc mondát és legendát tartalmazó meséket most a nagyközönség is megismerheti, ugyanis a székelyföldi stúdió működtetői úgy döntöttek, hogy a kialakult egészségügyi helyzet miatt, minden szerdán levetítenek egy-egy részt a Facebook oldalukon.

Eddig négy részt vetített le a Székelyföldi Legendárium csapata. Most szerdán, május 6-án Szőr Manó krónikáját ismerhetik meg az érdeklődők. Fazakas Szabolcs elmondta, hatalmas az érdeklődés a premier előtti bemutatók iránt, átlagosan 1200 – 1700 személy nézi a kisfilmeket.

Mint megtudtuk, hatalmas munka van a projektben, a székelyudvarhelyi rajzfilmstúdió csapata évek óta ezen dolgozik.

Fazakas Szabolcs elmondta, már dolgoznak a következő évadon, aminek az lesz az jellegzetessége, hogy nem csak székelyföldi legendákat mutatnak meg, hanem a Kárpát-medence más részeiről származókat is.

Írta: Laura Siklódi