menu Főoldal
Hírek

Összekötik Keresztúr – térségét Sóvidékkel

Laura Siklódi | 2020-04-29
Összekötik Keresztúr - térségét Sóvidékkel

Újabb megyei út felújításával kötik össze Hargita és Maros megyét, ezzel biztosítva a jövőben a közlekedést Keresztúr – térsége és Sóvidék között, elősegítve a gazdasági fejlődést. A terepet az elmúlt héten adták át Etéden a kivitelező és a tervező jelenlétében.

A 135-ös jelzésű megyei út Etéd-Küsmöd-Siklód-Maros megye határa szakaszán kezdik el a munkálatokat. A 12 kilométeres szakasz beruházása 30 millió lej áfástól. Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az út felújítása hozzájárul ahhoz a hosszútávú tervhez, amellyel Etéd községet közlekedési csomóponttá alakítanák, felújítva a megyei utakat.

Bíró Barna Botond alelnök szerint az utak építésével embereket, településeket kötnek össze, élénkítve a gazdaságot.

A terep átadásán jelen volt Biró Csaba Sóvárad polgármestere, Szőcs László, Etéd község korábbi vezetője, Tiboldi Elek, megbízott polgármester, Rafai Emil, Székelykeresztúr elöljárója, Incze Csongor és Kolumbán Dávid megyei és több helyi tanácsos is.A beruházás magában foglalja az útburkolat megépítése mellett a vízelvezető sáncok kiépítését, kapubejárók és mellékutcák bejáratainak felújítását, forgalom biztonsági elemek kihelyezését, valamint két híd felújítását és három új híd építését.

Írta: Laura Siklódi