menu Főoldal
Hírek

Önzetlenség díj két orvosnak

Laura Siklódi | 2020-04-29
Önzetlenség díj két orvosnak

Önzetlenség díjjal tüntette ki a székelyudvarhelyi kórház két orvosát Hargita Megye Tanácsa. A díjakat Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke személyesen nyújtotta át Bíró Juditnak, a kórház fertőző osztályának vezetőjének és Stoicescu Florin-Rareș epidemiológusnak.

Hargita Megye Tanácsa a kialakult járványhelyzetben kiemelten figyel az egészségügyben dolgozókra, fontos az egészségük, a munkájuk. A jelenlegi járvány fordulópont minden közösség életében: a bezártság érzése, illetve a fertőzés begyűrűzése és megakadályozása miatti egyre fokozódó aggodalom behálózza a mindennapokat. Mindenkinek változtatnia kell valamilyen mértékben a szokásain ebben a szokatlan helyzetben. De kijelenthetjük: mint ahogy a múltban is, a közösség most is megerősödve fogja átvészelni a megpróbáltatás időszakát, amiben fontos szerepük lesz az orvosoknak Hargita Megye Tanácsa Önzetlenség Díjjal ismerte el a székelyudvarhelyi kórház két orvosát. Mint megtudtuk, a kitüntetés azoknak az egészségügyi dolgozóknak adományozható, akik önzetlen tevékenységükkel járulnak hozzá az emberi életek megmentéséhez.

„Fontos, hogy támogassuk és elismerjük az első vonalban küzdők munkáját. Többet kell beszélnünk egészségügyben dolgozó emberekről Hargita megyében. Hivatásukban lelkiismeretesen és csapatban dolgoznak. Ennek köszönhetjük, hogy megyénk még mindig biztonságos.” – emelte ki Bíró Barna Botond alelnök.

Az egészségügyi rendszer emberekből áll. Orvosok, ápolók, mentősök hetek óta keményen harcolnak értünk. Félnek-e? Lehetséges, hogy igen, de nem lehet látni rajtuk. Mert a munkájuk a hivatásuk is egyben. Bíró Barna Botond közösségi oldalán is köszönetet mond az egészségügyben dolgozóknak.

 

 

 

Írta: Laura Siklódi