menu Főoldal
Hírek

Online vizsgáznak a hallgatók

Laura Siklódi | 2020-05-29

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központnál az online oktatást felváltotta a szesszió. A vizsgákat a kiépített kommunikációs rendszerükön keresztül, internetes felületen tartják meg. A visszajelzések, úgy a hallgatók, mint az oktatók részéről pozitívak.

A koronavírus megjelenése és a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések jelentős zavarokat okoztak az oktatási intézményekben is. Ami a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ munkatársait illeti, rövid időn belül, a kiépített belső kommunikációs rendszerükön keresztül home office-ra váltottak, napi szinten tartják egymással a kapcsolatot, szerveznek-terveznek-építenek-fejlesztenek virtuálisan is.

A SZÉK-en négy egyetemi szak van, melyeken minden hétvégén és néha hét közben is online folyt a tanítás a helyi és magyarországi tanárok vezetésével.

Mivel a hallgatók intézménylátogatási tilalma továbbra is fennmarad, a vizsgákat a SZÉK-en is online szervezték meg és bonyolítják le.

Az online vizsgáztatás sok kérdést felvet annak fényében, hogyan lesz kieszközölhető, hogy az egyetemisták lehetőleg ne csaljanak a számonkérés során.

Ha jó az oktató, az évek, hónapok folyamán kialakul a bizalom, egy adott pillanatban a befogadó diák másképp viszonyul, lelkiismeretesen, méltányosan, sportszerűen és akkor úgy az oktató, mint a hallgató jól kerül ki az online oktatási és vizsgáztatási folyamatból. – mondta el a SZÉK kommunikációs és felnőttképzési osztályvezetője.

Írta: Laura Siklódi