menu Főoldal
Hírek

Nincs fertőzött betege Korond községnek

Laura Siklódi | 2020-04-27
Nincs fertőzött betege Korond községnek

Az országos adatok után hasonló fontossággal bír a megyei adatok ismerete is, de kicsit sem elhanyagolható a sóvidéki települések helyzete sem a korona vírus ideje alatt. Korondon járt a Híradó stábja, ahol mint kiderült egyelőre sem halálesetet, sem regisztrált fertőzőtett nem jegyeztek a községben.

A bódék által felgyülemlett turista tömeg és autóbuszok hiánya jellemzi a látképet jelenleg Korondon, csak pár embert lehet látni az utcákon. A járványügyi szigorításokat igyekeznek betartani és betartatni a sóvidéki településen is.

A katonai rendeletek megjelenése után az első pár hét nem telt el zökkenőmentesen, sokan nehezményezték az otthonmaradást, de az elmúlt 3 hét bezártság azt is eredményezte, hogy jobban összehozta a családokat, legalábbis így vettem észre. – nyilatkozta a község vezető. A piacról is faggatta riporterünk a polgármestert.

A megvásárolt gépekkel azt is tudja biztosítani az önkormányzat, hogy heti három alkalommal fertőtlenítik a középületeket, a tömbházlakásokat, köztereket és járdákat, bele értve a piac teret is. A piac reggel 8 órától délután 13 óráig várja a vásárlóit, ebben az időszakba a 65 év felettiek is betudják szerezni a számukra szükséges friss zöldségeket.

Írta: Laura Siklódi