menu Főoldal
Hírek

Mezőpanit község jól áll

Laura Siklódi | 2020-04-27

Szerencsés helyzetben van Mezőpanit község, ugyanis eddig mindössze egy koronavírus fertőzöttet regisztráltak. A polgármesteri hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy ez így is maradjon, rendszeresen fertőtlenítenek, és olykor hangosbemondón tájékoztatják az állampolgárokat. A községbeli varrónők ezenkívül többhasználatos védőmaszkokat készítenek a 65 éven felülieknek.

Mezőpanit község jól áll, ami a bizonyított koronavírus fertőzöttek számát illeti. A Maros megyei községben mindeddig egy személynek lett pozitív a tesztje, tudtuk meg Bodó Előd Barna polgármestertől, hozzátette az elmúlt időszakban sokan voltak házi elkülönítésben, mert külföldről érkeztek haza.

A polgármester szerint az emberek megértették azt, hogy most otthon kell maradniuk, ha mégis kimozdulnak az utcára, akkor védőmaszkot és kesztyűt használnak. A helyi intézkedéseket illetően az elöljáró elmondta, hogy renderesen fertőtlenítik a köztereket, tömbházlakások lépcsőházait, valamint a közintézményeket, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az állampolgárok tájékoztatására is. A szórólapok és plakátok mellett nem ritkán hangosbemondón informálják a lakosságot. A Maros megyei községben ezenfelül egy példamutató kezdeményezés is elindult, varrónők készítenek védőmaszkokat a szépkorúak számára.

Mezőpanit községben továbbra is nagy erőkkel folynak a mezőgazdasági munkák, hiszen a lakosság nagy része ezzel foglalkozik. A polgármester arra kéri a gazdákat, illetve a földműveseket, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat úgy, ahogy eddig is tették.

Írta: Laura Siklódi