menu Főoldal
Hírek

Mégis mehetnek a kibédiek a piacra

Laura Siklódi | 2020-05-18
Mégis mehetnek a kibédiek a piacra

A napokban Korond Község Polgármesteri Hivatala közleményben hívta fel a kibédi termelők figyelmét arra, hogy meghatározatlan ideig nem áll módjukban fogadni őket a helyi piacon a Maros megyei településen megjelent koronavírus járványra hivatkozva. Mint utólag kiderült még sincs igazolt fertőzött a Maros megyei településen, a két községvezetőnek sikerült kiegyeznie.

Korond Község Polgármesteri Hivatala a napokban közleményben értesítette a kibédi termelőket arról, miszerint meghatározatlan ideig nem áll módjukban fogadni őket a helyi zöldségpiacon. Indoklásként a szomszédos megye vezetősége azt írta, hogy a Maros megyei településen megjelent koronavírus járvány miatt hozta meg a döntést. Mint utólag kiderült, még sincs igazolt fertőzött eset Kibéden, egy idős személyt azonban megfigyelés alatt tartanak. Időközben a két községvezetőnek sikerült kiegyeznie, a kibédiek szabad utat kaptak a piacra.

Katona Mihály polgármester elmondta a helyi sürgősségi eseteket irányító bizottság korábban úgy határozott, hogy azokról a településekről, ahol már felütötte fejét a járvány, onnan nem fogadnak termelőket.
Mivel a kibédiek régóta járnak a piacra és tudták igazolni, hogy a nincs fertőzött eset a településen, így megengedték nekik, hogy ismét értékesítsék a termékeiket a piacon. A Hargita megyei elöljáró egy másik községvezetővel is egyeztetett.

A községvezető elmondta május 16-án, szombaton az önkormányzat munkatársai védőmaszkot és kesztyűt fognak osztogatni a piac bejáratánál. Katona Mihály hozzátette következő héten már szigorúbb óvintézkedések lépnek érvénybe, csak és kizárólag azokat a személyeket fogják beengedni, akik használják a korábban említett védőeszközöket.

Írta: Laura Siklódi