menu Főoldal
Hírek

Költségvetés-kiegészítésről döntöttek

Laura Siklódi | 2020-05-05

Költségvetés-kiegészítésről döntött a Maros Megyei Tanács áprilisi rendes havi ülésén. Az önkormányzati testület 1 millió 360 ezer lejt utalt át a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak, melyet a román kormány tartalékalapjából irányítottak át.

A megszavazott összeget a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság azoknak az alkalmazottaknak a napi ellátására fordíthatja, akik szolgálati idejük alatt nem mehetnek haza a családjukhoz. Azoknak a személyeknek, gondozóknak az ellátásáról van szó, akik öregotthonokban, a fogyatékkal élő személyek elhelyezési központjaiban, családi típusú elhelyező központokban, vagy a neuropszihiátriai rekuperációs és rehabilitációs központokban dolgoznak. A költségvetés-kiegészítés keretében megszavazott összegből 313 ezer lejt az étkezés biztosítására, a fennmaradó összeget pedig a szállásköltségek fedezésére fordítják. Ezeket az összegeket a helyi önkormányzatoknak fogja átutalni a szociális és gyermekvédelmi igazgatóság, hiszen az önkormányzatok biztosítanak szállást és étkezést a településükön működő szociális központok alkalmazottainak.

A Maros Megyei Klinikai Kórház is kapott az állami költségvetésből 6 millió 340 ezer lejt a veszélyességi pótlék fizetésére azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik koronavírusos betegeket ápolnak.

Írta: Laura Siklódi