menu Főoldal
Hírek

Két aktív gócpont Csíkszeredában

Laura Siklódi | 2020-05-19

Megugrott a fertőzöttek száma Csíkmindszenten és Csíkszeredában, szombaton a megye elnök is internetes bejelentkezésben tájékoztatta a lakosságot. Már 27 igazolt koronavírus fertőzött beteget tartanak számon a Csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórházban.

A szükségállapot lejárta után ugyan néhány szigorítás megszűnt, de a vírus nem tűnt el és erre jó példa az elmúlt napokban megjelent két új góc pont Csíkszereda környékén. A város vezetője elmondta, várható volt, hogy előbb-utóbb náluk is felüti fejét a vírus. Hasonló véleményen volt a megyeelnök is.

Mindkét helyszínen tesztelték azokat a személyeket, akiktől a metodológia szerint ilyen esetekben mintát kell venni. A megnövekedett Hargita megyei esetszám nagymértékben ennek a két gócnak köszönhető. „Járványtani intézkedések folynak jelen pillanatban is, próbáljuk felgöngyölíteni az esetleg szerteágazó szálait ezeknek az eseteknek” – részletezte Tar Gyöngyi a Maszolnak adott interjújában.

Csíkszeredában 27, Székelyudvarhelyen mindössze csak 5 személy van megfertőzve az új típusú koronavírussal. A hétvégén folyamatosan teszteltek a közegészségügyi hatóság munkatársai. A kórház vezetősége felkéri a térség lakosságát, kövessék továbbra is szigorúan a koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében a törvényes előírásokat: figyeljenek a távolságtartásra, viseljenek maszkot a zárt nyilvános terekben, úgy, hogy az eltakarja az orrot és a szájat, ne szervezzenek és ne vegyenek részt nagyobb rendezvényeken. – olvasható a felhívás a Maszol cikkében.

Írta: Laura Siklódi