menu Főoldal
Hírek

Hivatalosan is átadták az Ensana Ursinat

Ábrahám Szilárd | 2020-07-16

Kívül-belül megújult és új arculatot is kapott a régi Făget Szálló épülete Szovátán, amely az Ensana szállodacsoport részeként ezentúl Ensana Ursina néven működik. A korábbinál több szobával és modern gyógyászati központtal rendelkező létesítményt tegnap adták át hivatalosan, vendégeket csak néhány nap múlva fogad a hotel, miután az utolsó simításokkal is végeztek.

Tegnap, július 15-én ünnepélyes keretek között adták át az Ensana szállodacsoport legújabb tagját, az Ensana Ursinát. A régi Făget Szálló épülete teljes egészében megújult, az új designnak és az ügyes kivitelező csapatnak köszönhetően egy modern és sok extrával felszerelt hotelben pihenhetnek ezután a vendégek. Jó hírnek számít, hogy a korábbinál több szobát alakítottak ki a szállásadó egységben, szám szerint 144.

A szerdai hivatalos átadón az üzemeltető mellett jelen voltak a hatósági szervek, a tűzrendészek, a beruházó, a tervező, a fő- és alvállalkozó is, mindemellett a város polgármestere, Fülöp László Zsolt is tiszteletét tette a rendezvényen. Az elöljáró szerint a felújított szállásadó egység a térség és Szováta hírnevét is gazdagítani fogja.

Az épület felújítását még 2018 októberében kezdték el. Mint megtudtuk, eredetileg 2019-ben szerették volna átadni a létesítményt, de ez nem sikerült, ezt követően pedig a koronavírus járvány is nagyban megnehezítette a munkálatokkal való haladást. Fülöp Nagy János vezérigazgató elmondta, nagy az érdeklődés, internetes foglalások is vannak már. Néhány utolsó simítást még el kell végezzenek, ezt követően nyitják meg a kapukat a vendégek előtt.

Írta: Ábrahám Szilárd