menu Főoldal
Hírek

Hangverseny Szovátán

Andrea Benedek | 2023-10-22

A szovátai közönség színvonalas előadásnak lehetett szem- és fültanúja október 22-én. A római katolikus templomban a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar, valamint a Hamburgi Cantemus Gyermekkar közös műsort adott elő. Magyar, német és latin kórusművek hangzottak el a kétórás előadás során, a két kórus külön-külön, illetve együtt is énekelt. A szovátai kórus Firenzében találkozott először a németországi kórus karnagyaival, akik miután részt vettek az erdélyi gyerekek hangversenyén, meghívták őket, hogy töltsenek el pár napot Hamburgban, ahol lehetőségük van megismerni az ottani gyerekeket. Ez meg is történt idén áprilisában, most a Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar viszonozta a szívességet és invitálta meg a külföldieket.

A vendégeket erdélyi tartózkodásuk során azok a szovátai, vármezői, nyárádremetei és jobb ágytelki gyerekek fogadták be, akik a kórus tagjai. Németországban is hasonló módon oldották meg a fiatalok elszállásolását.

Az erdélyi és németországi gyerekek között szoros kapcsolat és barátság alakult ki, amit a szovátai együttlét csak még jobban megerősített.

Írta: Andrea Benedek