menu Főoldal
Hírek

Folyósítják a Szülöföldön magyarul támogatásokat

Andrea Benedek | 2023-09-22

Pénteken, szeptember 22-én Romániában is elkezdődött a Szülőföldön magyarul program által biztosított oktatási támogatások ütemezett kifizetése. A 2022-2023-as tanévre szóló támogatások kifizetése két részben történik: 78 132 igénylést bíráltak el mindezidáig, első körben ezekre folyósítják a támogatást. A második szakaszban pedig október végétől várható az igénylések ütemezett kifizetésének a megkezdése. – tájékoztat minderről közleményében az OTP Bank Románia. Az oktatási támogatás ebben az évben 100.000 forintra emelkedett, azaz 1260 lejre.

Minden igénylő, akinek kérése pozitív elbírálásban részesült, értesítőt fog kapni, amely tartalmazza majd azt a dátumot, amelytől kezdődően felveheti az adott összeget. Ezeket október végéig kapják meg majd a kedvezményezettek.

Amennyiben gond van a bankszámlával, vagy bármi más tennivaló akad, arról a bank értesítést küld, nem szükséges mindenkinek bemenni a bankba. Csak kimondottan adatfrissítés, új számlaigénylés vagy szerződésaláírás érdekében érdemes bemenni a bankokba.  

Írta: Andrea Benedek