menu Főoldal
Hírek

Flashmob helyett meglepetés videó

Laura Siklódi | 2020-05-04
Flashmob helyett meglepetés videó

A Maros Művészegyüttes az elmúlt években igyekezett mindig egy különleges rendezvénnyel felhívni a néptáncra a figyelmet, idén ezt behatárolja a szükségállapot, de ennek ellenére sem feledkezett meg a Maros Művészegyüttes a nemzetközi táncnapról azaz a Tánc Világnapjáról. Rövid, otthon készített tánc videókból született egy montázs ez alkalomból, amit közösségi oldalukon közölt a formáció.

A tánc világnapja alkalmából a Nemzetközi Színházi Intézet üzenetét évente más-más személy fogalmazza meg. Idén Gregory Vuyani Maqoma dél-afrikai táncművész, színész, koreográfus és táncpedagógus osztotta meg gondolatait. Az elmúlt években utcára vonulva Marosvásárhely több pontján is tartottak villámcsődületet a Maros Művészegyüttes táncosai, idénre is különlegest programot terveztek.

Viszont hamar találtak megoldást arra, hogy mégis tisztelegni és ünnepelni tudjanak e nemes nap alkalmából, így házi feladatot kaptak a táncosok.

Öt éve annak, hogy a Tánc Világnapja alkalmából forgalmas terekre vonul ki a Művészegyüttes látványosan ünnepelni, népszerűsíteni a táncmozgalmat. Vezetőink jó hogy ha figyelembe veszik, hogy annak a népnek amelynek nincs népi kultúrája annak nincs jövője sem – zárta gondolatát a társulat igazgatója. Az elkészült videót a Maros Művészegyüttes Facebook oldalán találják meg az érdeklődők. A feltöltés után pár órával már több ezres megtekintésnél járt a kisfilm.

 

 

Írta: Laura Siklódi