menu Főoldal
Hírek

Elmaradnak idén a sokat várt ballagási ünnepségek

Laura Siklódi | 2020-05-14

Virággal feldíszített osztályok, utolsó osztályfőnöki óra, ünnepi beszédek, tanintézményüktől búcsúzó diákok, ezek mind szerves részét képezik a ballagási ünnepségeknek. A tanévzárás idén más lesz mindenkinek, különösen a nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára, akik egy sokat várt közösségi élményről kénytelenek lemondani.

A koronavírus járvány miatt már biztos, hogy csak ősszel nyitnak újra a tanintézmények kapui, ez viszont azt is maga után vonja, hogy a hagyományos ballagási ünnepségről is le kell mondaniuk a tizenkettedikes és nyolcadikos diákoknak. Szomorú és egyben rendhagyó tanévzárás lesz a mostani, az ünnepi beszédekkel és virágátadással tűzdelt rendezvényt ezúttal egy csendes búcsúzás váltja fel. A Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója elmondta egy életre szóló élménytől lettek megfosztva ezáltal a diákok.

A szovátai S. Illyés Lajos Általános Iskolában idén három nyolcadik osztály van, ami 66 tanulót jelent. A tanintézmény igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy reményei szerint a pedagógusokkal közösen sikerül meg egy alternatív megoldást találni a ballagást illetően.

Egy tizenkettedikes diákot is megkérdezett a Híradónk stábja, azzal kapcsolatban, hogy ő hogyan éli meg ezt a rendkívüli helyzetet.

Annak ellenére, hogy a ballagás idén elmarad, a nyolcadikosok és tizenkettedikesek még találkozni fognak osztálytársaikkal, hiszen június 2-a és 12-e között érettségi, illetve képességvizsga felkészítőket tartanak majd nekik a pedagógusok szigorú szabályok között. Erről is beszámolt a Domokos Kázmér Szakközépiskola vezetője.

Az együtt töltök évek lezárása fontos mérföldkő a diákok életében, hiszen egy élményekkel és tapasztalatokkal teli korszak befejezését jelenti, ahol volt sok öröm és bánat, mindemellett rengeteget tanultak és személyiségüket is fejlesztették.

Írta: Laura Siklódi