menu Főoldal
Hírek

Bezárnak a piacok Szovátán

Laura Siklódi | 2020-05-01

 

Figyelembe véve, hogy a környező településeken is megjelent a koronavírus-járvány, Szováta Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a szükségállapot idejére teljesen felfüggeszti a napi és a szombati piac működését.

A város vezetősége is tisztában van azzal, hogy ezek az értékesítésre kijelölt terek úgy az árusok, mint a vásárlók számára igen fontosak. A fogyasztók közvetlenül a termelőtől jutnak hozzá a friss élelmiszerekhez, ugyanakkor az sem mellékes, hogy a mezőgazdaságban dolgozók megélhetéséhez is nagyban hozzájárul az eladásnak ezen formája. Ennek ellenére, a lakosság biztonságát és egészségét szem előtt tartva, hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy több mint egy hónap után ismét bezárják mindkét piacot Szovátán.

A most következő időszakban az önkormányzat munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lakosok hozzájuthassanak azokhoz a nélkülözhetetlen termékekhez, amelyeket eddig kizárólag ezeken a piacokon szerezhettek be.

Mint kiderült, a szükségállapot végéig, tehát május 15-éig biztosan zárva marad úgy a napi mint a szombati piac. A polgármester reméli, hogy néhány hét múlva javul a helyzet és az előírásokat betartva, a város tovább építheti turizmusát, hogy majd a járványt követően a kihalt utcák ismét megteljenek élettel.

Írta: Laura Siklódi