menu Főoldal
Hírek

Benyújtották a törvénytervezetet

Laura Siklódi | 2020-06-29
Benyújtották a törvénytervezetet

Maros Megye Tanácsa egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megvalósítsa régi nagy álmát, a megye leghosszabb kerékpárútját alakítanák ki a Marosvásárhely – Szováta – Vármező valamint a Marosvásárhely – Mezőbánd – Mezőméhest összekötő kisvasút nyomvonalán. A napokban törvénytervezetetet nyújtottak be a parlamentbe, amelyben kérik, hogy az említett területek a megyei önkormányzat tulajdonába adják át.

Az egész megyét érintő hatalmas beruházás megvalósítására készül Maros megye Tanácsa, egy közel 100 kilóméteres szakaszon kerékpárutat hoznának létre. A tervek szerint a Marosvásárhely – Szováta – Vármező , valamint a Marosvásárhely – Mezőbánd – Mezőméhest összekötő kisvasút nyomvonalán alakítanák ki mindezt. Első lépésként azonban a terület kérdését kell megoldani az önkormányzatnak, ennek okán pedig egy törvénytervezetet nyújtottak be a parlamentbe.

Korábban arról is szó esett, hogy az említett vasútvonalakat rendbe hozzák, mivel az idők folyamán ezek nagyon rossz állapotba kerültek. Ezt az ötletet azonban elvetették, és a kerékpárút terve került előtére. Császár Károly bizakodik abban, hogy a megyei önkormányzat megkapja a területeket.

Ha a területek kérdése megoldódik, akkor a kivitelezés fázisa következik. A hosszú távú célkitűzések között szerepel, hogy helyi termékek árusításával is összekötnék a kerékpárutat, tudtuk meg a szenátortól, ezek azonban egyelőre még csak tervek.

 

Írta: Laura Siklódi