A Sóvidék Televízió hírei
Sóvidék Televízió

Sóvidék Televízió

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

Webhely URL:: http://www.youjoomla.com

„Ahogy mondani szoktam, én abban bízom, hogy ez a nemzeti összetartozás lesz olyan erős, hogy még ezer év múlva is a magyar legyen a legnagyobb nemzet a Kárpát-medencében és a legmeghatározóbb, ezt a medencét irányító nemzet. Ennek jegyében felkérem a hölgyeket, hogy akkor kezdjük meg a lekvár kifőzését.” – ezekkel a mondatokkal nyitotta meg szeptember 17-én a III. Alföldi Lekvárfőző Fesztivált Boldog István országgyűlési képviselő.

Karácsonyi könyvvásár Szovátán

2017. december 13., szerda 10:02

A karácsonyi könyvvásáron idén is a Novum Kiadó gondozásában megjelent több száz, igényes, kedvező árú kiadvány közül válogathattak az érdeklődők. Az első két évben a polgármesteri hivatal nagy terme adott helyet a rendezvénynek, ettől eltérően az utóbbi években a déli óvodában szervezték meg. Az idei könyvásár kínálatáról Kiss Enikőt kérdezte riporterünk. 

Kézműves vásár Nyárádszeredában

2017. december 13., szerda 09:58

Naplemente, nyárádszeredai nyomtatott felirat, jó hangulat és rengeteg szép termék – ez fogadta azokat, akik december 10-én ellátogattak a hagyományos kézműves vásárba. 

Második adventi fény

2017. december 13., szerda 09:47

Advent második vasárnapján is gyülekeztek Szováta lakói a gyertyagyújtásra. Az ünnepségen meggyúlt a remény gyertyája, amely a zsidó népet jelképezi, akik évezredeken keresztül várták a Messiást. A gyertyagyújtáson elsőként a Sószórók repertoárját hallhatták a jelenlevők, majd a református egyház lelkipásztora, Baczoni Sándor szólalt fel. Elmélkedésének üzenete az volt, hogy Krisztus nem személyválogató, azokhoz is elmegy akik nem várják. Addig fog jönni, amíg mindenki elfogadja.

Adventi lelki nap Szovátán

2017. december 12., kedd 10:38

Advent nem más, mint az az időszak, amelyben az Úr eljövetelét várjuk. Négy hét készít fel arra, hogy lelkileg ráhangolódjunk az advent üzenetére, a karácsony közeledtére. A hétvégén szervezett Adventi lelki napnak is ez volt a fontossága. 

A gyerekek is készülnek a karácsonyra

2017. december 12., kedd 10:30

Nyárádszereda önkormányzata gondoskodott arról, hogy az adventi várakozás során kicsik és nagyok együtt készüljenek fel az ünnepre. A hagyományokhoz híven idén is az óvodások és kisiskolások ezalatt a négy hét alatt készítik el a település karácsonyfájának díszeit.

Kereső