A Sóvidék Televízió hírei
Sóvidék Televízió

Sóvidék Televízió

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

Webhely URL:: http://www.youjoomla.com

Mesemondó versenyen a diákok

2018. február 20., kedd 10:32

A hétvégén, február 17-én Márkodban került sor a körzeti mesemondó versenyre, amelyen több mint húsz gyerek vett részt és mérettetett meg. A diákok a környező településekről érkeztek, akiknek előadásait öt zsűritag díjazta.

Bocskai napok Nyárádszeredában

2018. február 20., kedd 10:30

Több éves hagyománya van a Bocskai Napoknak Nyárádszeredában, hiszen ez az egyik legfontosabb rendezvényük, a városuk napja. Az egész hétvégés rendezvény péntektől, vasárnapig tartott, amelyen a szervezők méltóan emlékeztek meg Bocskai István, Erdély fejedelemévé választásának évfordulójáról.

Megélik a hagyományt Kibéden

2018. február 20., kedd 10:22

Február 17-én a kibédi fiatalság megtartotta a látványos és szokásos farsangi lakodalmát. A tél elűzésének és a tavasz várásának az ünnepén zeneszóval, kurjongatások és ostor csattogtatások közepette rázták fel a falut a kibédi farsangok. Az ünnepség egy hajnalig tartó bállal zárult.

Papucsos Pityóka

2018. február 20., kedd 10:18

Február 16-án került sor a Désy László által szervezett Papucsos Pityóka estre. A hagyományos mulatságra a szovátai Domokos Kázmér Gimnázium sportcsarnokában került sor, ahol jó hangulat és finom falatok várták a résztvevőket.

Könyvekkel a kulturális fejlődésért

2018. február 19., hétfő 09:54

Ezen a héten a budapesti Pongrác kiadó felajánlásával a Nyárádszeredáért Egyesületet és az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete több száz könyvet adományozott székelyföldi iskoláknak és könyvtáraknak. Tegnap Nyárádszeredába, Márkodba és Nyárádmagyarósra is vittek kiadványokat.

Imahét az unitáriusoknál

2018. február 19., hétfő 09:52

A szovátai unitárius egyházközség ezen a héten tartja a szokásos ökumenikus imahetét. Az egy hetes áhítatra Marosvásárhelyről, Magyarzsákodról és Korondról érkeztek lelkészek. Stábunk a csütörtöki istentiszteleten vett részt.

Kereső