A Sóvidék Televízió hírei

Szabadtéri programok a Petőfi Parkban

2017. június 23., péntek 10:40
  A tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron is szabadtéri kulturális és szórakoztató programoknak ad helyet a fürdőtelep Petőfi Parkja, a szovátai önkormányzatnak köszönhetően. Erre a célra még egy színpadot is vásároltak.

Élet és Tér Atyhában

2017. június 23., péntek 10:37

Június 24-én, szombaton az atyhai Kakasülő Galériában Élet/Tér címmel nyitják meg a negyedik képzőművészeti kiállítást és felavatják az új kiállítótért. A déli 12 órakor kezdődő kiállítást Szücs György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese és Vinczeffy László festőművész nyitja meg. A vendégeket Korond község polgármestere, Katona Mihály köszönti.

Kisérettségi Parajdon

2017. június 23., péntek 10:34
  Ma ért véget a nyolcadik osztályos diákok kisérettségi vizsgája. Hétfőn román nyelv és irodalomból, szerdán matematikából, ma pedig magyar nyelv is irodalomból mérettettek meg a tanulók. Parajdon zökkenőmentesen zajlott az abszolváló, az intézmény igazgatója teljesíthetőnek ítélte meg az kisérettségi tételeit.

Nem kell már sokat várni az aszfaltozásra

2017. június 23., péntek 10:31

Idén három utcát aszfaltoz le Szováta önkormányzata: a Csendes, a Templom, valamint a Hársfa utcát. Az érintett utcákban javában zajlanak az előkészületek. A májusban elkezdődött munkálatok előrehaladást mutatnak és az aszfaltozásra sem kell már sokat várni.

Csak lovak voltak az állatvásárban

2017. június 22., csütörtök 11:34

Ugyan csak szigorú szabályok mellett lehet állatvásárt szervezni, de a többéves hagyomány miatt a gazdák szervezés nélkül is évente négy vásárba látogatnak el Makfalván. A nyári vásárt ma, június 21-én tartották meg a makfalvi vásártéren. Az ellenőrzések miatt, csak a lovat tartó gazdák vitték ki haszonállataikat a vásárba.

Nincs több kátyú Parajdon

2017. június 22., csütörtök 11:31

Már nincs ok panaszra Parajd községben, ami a községközponton áthaladó országutat illeti. A gépjárművezetőknek nem kell többet kerülgetni a nagyobbnál-nagyobb kátyúkat, ugyan is ezeket már befedték és még egy aszfaltréteget is lefektettek.

Kereső