A Sóvidék Televízió hírei

Adventi lelki nap Szovátán

2017. december 12., kedd 10:38

Advent nem más, mint az az időszak, amelyben az Úr eljövetelét várjuk. Négy hét készít fel arra, hogy lelkileg ráhangolódjunk az advent üzenetére, a karácsony közeledtére. A hétvégén szervezett Adventi lelki napnak is ez volt a fontossága. 

A gyerekek is készülnek a karácsonyra

2017. december 12., kedd 10:30

Nyárádszereda önkormányzata gondoskodott arról, hogy az adventi várakozás során kicsik és nagyok együtt készüljenek fel az ünnepre. A hagyományokhoz híven idén is az óvodások és kisiskolások ezalatt a négy hét alatt készítik el a település karácsonyfájának díszeit.

Karácsonyi jótékonysági bál

2017. december 12., kedd 10:21

Az Áprily Lajos Általános Iskola és szülői bizottsága idén is hozzájárult ahhoz, hogy Parajdon még meghittebb legyen az adventi készülődés.

Egy éves szakmai program az óvodákért

2017. december 12., kedd 10:10

A szovátai 2-es számú napköziotthon és a 3-as számú óvoda gyerekeinek a műsorával kezdődött a Teleki Oktatási Központban az RMPSZ által szervezett szakmai konferencia. Az óvodapedagógus továbbképzés az egy éves Óvodafejlesztési Program szakmai része, amely mintegy 2300 erdélyi magyar óvónőnek van felkínálva.

Népszerűek a gyógykúrák, gyógykezelések

2017. december 11., hétfő 10:17

A különböző kezeléseket, nem csak a nyugdíjasok veszik igénybe, egyre több középkorú és fiatal is él a Medve-tavi Danubius kezelőközpont által nyújtotta szolgáltatásokkal. 

Kötelező a hús vizsgálata

2017. december 11., hétfő 10:12

Környékünkön már javában elkezdődött a háztartásban nevelt disznók levágásának időszaka. A körzeti állatorvosok az idény kezdete előtt felhívják a disznót vágók figyelmét, hogy végeztessék el a hús bevizsgáltatását, és az ellenőrzés előtt semmiképp ne egyenek a sertésből, se bőrét, se a disznófülét, mert azokban is jelen lehet a trichinellózist okozó parazita lárvája.

Kereső